Burgonyás rakott karfiol

Elkészítés módja
1. A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, vékonyabb karikákra szeleteljük.
2. Mindezeket megmossuk, majd a vizet lecsepegtetjük.
3. Forró olajban a karfiolt és a burgonyát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
4. A ragut elkészítjük. A csirkemellet apró kockákra vagy csíkokra feldaraboljuk.
5. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, rátesszük a húst, a paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket.
6. Készre sütjük.
7. Egy hőálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk.
8. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a csirkeragut, majd a karfiolrózsákkal befedjük.
9. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.
10. Amikor kissé lehűl, akkor belekeverjük a 2 tojást, majd a tejfölt és a tejet.
11. Ráöntjük a a tálban várakozó burgonyás-karfiolos rakottasra és aranysárgára sütjük.
12. A sütés vége felé rászórjuk a sajtot és készre sütjük.
Burgonyás rakott karfiol recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, sokkal finomabb, mint ha úgy főzzük meg a karfiolt és a burgonyát. A vegetáriánusok készítsék hús nélkül, úgy is nagyon finom.
Ajánlom elkészítésre.
Köszönöm szépen,én úgy gondolom,hogy nem "pepecs"!
Valamelyiik nap elkészitem...biztos finom csak egy kicsit pepecs...
Nagyon finom Manócska.
Megér egy próbát.
Üdv:Edit.
Szeretem a rakott ételeket, lehet bármi. Így még nem ettem. Nagyon gusztusos, ennek is a kedvencek között a helye.