Burgonyás pogácsa
Elkészítés módja
1. A dagasztógép táljába beleteszem a darabolt vajat és az áttört, főtt burgonyát.
2. Megszórom sóval és a géppel pár percig keverem.
3. A tojássárgáját és az élesztőt is hozzáadom. Jól összekeverem, majd legvégül a lisztet hozzáadom és sima tésztává dagasztom. (Nagyon egyszerű géppel dolgozni, akinek van, használja ki, mert igazán jó tésztát tudunk vele készíteni anélkül, hogy kifárasztanánk a karunkat.)
4. A tésztát kézzel megformázom és fóliába csomagolva 1 napra a hűtőbe teszem. (Akinek sürgős, az 1 órát pihentesse hűtőben.)
5. Másnap kinyújtom téglalap alakúra, egyszeri hajtást csinálok, majd újra kinyújtom 2,5 cm-es vastagságúra.
6. Késsel egyenes vonalban bevágom, majd közepes pogácsa szaggatóval kiszúrom és egymás mellett hagyom őket, hogy könnyebben letudjam kenni tojással a felületét. (A maradék tésztát újra gyúrom, pihentetem, majd ameddig tart a tészta addig készítek még belőle pogácsákat.)
7. Amint elkészültem egy szilikonnal bélelt sütőtepsibe helyezem a darabokat, 1/2 órát még kelesztem.
8. 210 fokos sütőben, légkeveréssel, kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Burgonyás pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
A minap tört burgonyát készítettem köretnek és megmaradt belőle kb. 50 dekányi. Ezért aztán kigondoltam hogy pogácsát sütök. Természetesen valami jófajta levest is készítek hozzá, mert ahhoz jobban csúszik. Jó magyar szokás, hogy pogi mellé kiadós, húsos leves dukál. Mindet persze nem ettük meg, mert kettőnknek ez a mennyiség rengeteg, így mélyhűtőbe tettem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.