Burgonyás pogácsa

Elkészítés módja
1. A lisztet a zsírral, vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót és az egészet jól összedolgozzuk.
2. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer nyújtjuk és hajtogatjuk.
3. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
4. Az utolsó hajtogatás után 2 cm vastagra kinyújtjuk és közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk.
5. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
6. A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.