Burgonya quiche spenóttal és gombával
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Kenjük be 1 evőkanál olajjal a 24 cm átmérőjű tortaformánkat. Rendezzük el rajta a lereszelt burgonyát. Kanalazzunk rá 2 evőkanál olajat egyenletesen elosztva. Sózzuk, borsozzuk. Egy kanállal nyomkodjuk egyenletesen bele a burgonyát tortaformába. Süssük aranybarnára kb. 25-30 perc alatt.
3. Közben egy evőkanál olajban pároljuk meg az apróra vágott hagymát és a 2 gerezd lereszelt fokhagymát, kb. 5 perc alatt. Amikor kész, adjunk hozzá még 2 evőkanál olajat, dobjuk rá a megtisztított és felszeletelt gombát és mérsékelt tűzön pároljuk, addig, amíg a gomba levet nem ereszt, ez kb. 8 perc. Tetszés szerint fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, majd dobjuk rá a kifagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk 2-3 percig.
4. Öntsük a tejet egy mély tálba, ízesítsük a maradék 1/8 kiskanál sóval és borssal. Verjük fel a tojásokat és öntsük hozzá a tejhez. Keverjük őket össze alaposan. Rétegezzük rá a burgonyára a spenótos gombát, szórjuk rá a tetejére a sajtot, végül a tojásos-tejes keveréket. Toljuk be a sütőbe és süssük kb. még 20 percig, vagy addig, amíg a sajt ropogósra nem sül rajta. Melegen, vagy langyosan, savanyúsággal tálaljuk.
Burgonya quiche spenóttal és gombával recepthez fűződő történet, jótanács
Egy adag 210 kalóriát tartalmaz, az újítás ebben a quiche tortában, hogy az alap, tészta helyett burgonyából készül.
köszönöm...
Nagyon tetszik gratulálok:)