Büki vadas hús

Büki vadas hús recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott fagyasztott szarvas- vaddisznó- vagy őzcomb
•  10 dkg füstölt szalonna
• 
•  8-9 evőkanál olaj
•  fél vöröshagyma
•  1-1 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  késhegynyi őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál kakukkfű
•  1 babérlevél
•  1 evőkanál ételízesítő por
•  2 csapott evőkanál finomliszt (Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  fél citrom
•  1 kiskanál mustár
•  1 dl fehérbor
•  2-3 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A combot fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk, majd rostjaira merőlegesen 7-8 dekás szeletekre vágjuk, és kissé kiverjük. A szalonnát 0,5 centi vastag csíkokra metéljük. Minden hússzeleten kettőt-kettőt áttűzünk, azaz a hússzeletekbe 4-4 lyukat fúrunk, és a szalonnát ezen átbújtatjuk.

2. Kb. 1 csapott kiskanál sóval behintjük, egy nagy serpenyőben a fele olajon hirtelen mindkét oldalukat elősütjük. Ezután egy kevés (kb. 1,5 deci) vizet öntünk alá, és lefödve kb. 35 perc alatt vaj puhára pároljuk.

3. Amíg készül, megfőzzük a mártást. Ehhez a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a többit karikára vágjuk. Egy lábasban a maradék olajon, kevergetve együtt kissé megpirítjuk. A borssal, a kakukkfűvel és a babérlevéllel fűszerezzük, az ételízesítőt is beleszórjuk. A liszttel meghintve még 1 percig pirítjuk, majd kb. 5 deci vízzel fölöntjük. Kevergetve fölforraljuk, azután lefödjük, és kis lángon kb. 35 perc alatt puhára pároljuk.

4. Ha kész, a citromlével, a mustárral meg a borral kellemesen pikánsra ízesítjük, utánasózzuk, a tejföllel dúsítjuk. Pár percnyi forralás után áttörjük, a puha húshoz öntjük, majd együtt megforrósítjuk. Burgonyagombóc illik hozzá köretnek.

Büki vadas hús recepthez fűződő történet, jótanács

Marhacombot vagy hátszínt ugyanígy készíthetünk.

A leírásban szereplő Büki vadas hús recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.