Brokkolival töltött, rántott pulykamell

Elkészítés módja
1. A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsáira bontjuk, szárukat más étel készítéséhez (például krémlevesnek) eltesszük. Enyhén sózott, forrásban lévő vízbe szórjuk, roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk.
2. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk. Kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, széleit és inas részeit bevágjuk. Mindegyikre sajtot fektetünk, amire brokkolit halmozunk.
3. Ügyesen összehajtjuk, esetleg fogvájóval összetűzzük, majd a finomlisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
4. Bő, forró olajban, félidőben megfordítva kb. 6 percig sütjük, majd szűrőlapáttal kiemeljük, jól lecsöpögtetjük. Finomra vágott hagymával ízesített ketchuppal és burgonyapürével tálaljuk.
Brokkolival töltött, rántott pulykamell recepthez fűződő történet, jótanács
Csirkemellfilét vagy sertéskarajt is készíthetünk ugyanígy.
Gratulálok nagyon finom étel
Gyönyörű:)