Bresaola saláta rokfort fagylalttal
Elkészítés módja
1. A tejszínt fölforraljuk, egy kevés liszttel sűrítjük. A tűzről levéve a reszelt márvány sajtot hozzákeverjük. kevergetve hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a mascarponéval, a guargumival, és tálalásig behűtjük.
2. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárogatjuk, majd egy tálba szórjuk, és a csírával összeforgatjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és tányérokra halmozzuk, a közepüket egy aszalt paradicsommal koronázzuk. Mézes balzsamecettel körbelocsoljuk (mézet balzsamecettel addig forralunk, míg sűrű szósz nem lesz belőle, majd hűlni hagyjuk). A hajszálvékony szeletekre vágott bresaola sonkát körérakjuk, majd minden tányérra gombócozunk a rokfortfagylaltból is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.