Borleves

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját habosra keverem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
2. Ezután vékony sugárban hozzáöntöm a hideg bort és lassú tűzön felforralom, (állandó kevergetés mellett) amíg egy kicsit besűrűsödik.
3. Hagyom \"ihatóra\" hűlni és a legszebb csészémben kínálom, mert olyan finom, hogy megérdemli.
Borleves recepthez fűződő történet, jótanács
Ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb receptet azért osztottam meg veletek, mert közelegnek az ünnepek és az én családomban évtizedek óta hagyomány, hogy szenteste ezzel a finom itallal koccintunk a fa alatt, boldog karácsonyt kívánva egymásnak. Már az illata is ünnepélyes, az ízéről nem is beszélve... Azért egy megfázás alkalmával is kitűnő \"gyógymód\" csak akkor forrón kell fogyasztani és azonnal ágyba bújni :D
Borlevest karácsonykor csináltam régebben,de nagyon finom volt!
Jól hangzik. Egy próbát megér:)