Borjúmáj Marie Antoinette módra
Elkészítés módja
1. A májat sóval, borssal fűszerezzük, meglisztezzük majd a forró vajban mindkét oldalán kisütjük.
2. A kisült májat egy tányérra félretesszük.
3. A felkarikázott hagymát beledobjuk a hústól visszamaradt vajba és ráöntjük a fél pohár portói bort.
4. Visszatesszük a májat, ráöntjük a tejszínt és még néhány percig főzzük.
5. Burgonyakrokettel, sült krumplival vagy pürével tálaljuk.
Borjúmáj Marie Antoinette módra recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a kiváló borjúmájjal készült étel Marie Antoinette kedvence volt. Én annyit szoktam variálni a recepten, hogy a májszeleteket currys lisztben meghempergetem, és a főzés befejezése előtt tejszínnel meglocsolom. Az édes portói bortól különleges, egyedi ízt kap, de aki nem szereti az enyhén édeskés ízt, használat más vörösbort hozzá.
Igen pontosan! De szerintem érdemes egyszer kipróbálni, mert akkora a különbség máj és máj között...először grillezve ettem egy görög vendéglőben borjúmájat és annyira finom, omlós volt, mintha pulykahús lett volna...a szaga se olyan erős, mint a marha vagy sertés májnak...
Ugyan abban a cipőben járok mint mások. Ahol lakom nincs borjúmáj.
Viszont a báránymáj finom, a feleségem azt mondja nem lehet megkülönböztetni a borjútól. A lényeg, hogy a hártyát le kell húzni róla (pepecselés) mert az olyan mint a cellofán és kőkemény lesz a sütésnél.
De kár! Mert borzasztó nagy a különbség a borjúmáj és a sertés vagy marhamáj között ez tény...
a marha általában kéregre sül...de sertésmájból sokszor csináltam már, mert érdekes módon a nagyobbik lánykám kedvence és néha nyaggat, hogy anya csinálj már Marie Antoinette típusú májat...A májjal egyébként mindig vigyázni kell, mert rengeteg ember nem kedveli..a franciák viszont nem tudnak kacsamáj nélkül élni...van pár szuper receptem....
csütörtökön egy vendégségbe voltunk hivatalosak és az egyik előétel egy csirkemájtekercs volt...(bacon sonkával tekercselt) mindenki otthagyta a tányérján...brrr ..szerencsére a többi étel finom volt...
Félreértettél! Nem az ára aggaszt,hanem az,hogy egyáltalán nem lehet kapni.Szívesen elkészíteném a recepted,de ezekből a tápozott disznómájakból nem lehetséges,mert ehetetlen!
Majd írjál, hogy ízlett, kiváncsian várom...nekünk egyik kedvencünk...a portói megbolondítja...
Nagyon guszta!
Gratulálok.
Sertésmájból elkészítem majd.
Köszönöm szépen.
de úgy vagyok vele, hogy néha kirúghat az ember a hámból...
Nálunk is drága a borjúmáj, grammokat vásárol az ember belőle
Csináltam már sertésmájból, abból is finom volt...
Sajnos borjúmájat már csak a legfelső köröknek árulnak,mert felénk nincs már ezer éve.Amúgy meg régen ettem,de olyan jó ízűt nálunk már nem kapsz.Az emberek szegények,a disznómáj ,meg a marha olyan kemény,hogy még a kutya sem eszi meg nyers állapotban sem,nem még sütve.Te bizonyára jobb helyeken vásárolsz.