Borjúmáj Marie Antoinette módra

Borjúmáj Marie Antoinette módra recept
Hozzávalók
•  30 dkg borjúmáj vagy sertésmáj
•  2-3 evőkanál vaj a sütéshez
•  1 evőkanál liszt
•  1 dl portói bor vagy villányi burgundi vörösbor
•  1 db babérlevél
•  1 fej hagyma
•  1 dl tejszín

Elkészítés módja

1. A májat sóval, borssal fűszerezzük, meglisztezzük majd a forró vajban mindkét oldalán kisütjük.

2. A kisült májat egy tányérra félretesszük.

3. A felkarikázott hagymát beledobjuk a hústól visszamaradt vajba és ráöntjük a fél pohár portói bort.

4. Visszatesszük a májat, ráöntjük a tejszínt és még néhány percig főzzük.

5. Burgonyakrokettel, sült krumplival vagy pürével tálaljuk.

Borjúmáj Marie Antoinette módra recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a kiváló borjúmájjal készült étel Marie Antoinette kedvence volt. Én annyit szoktam variálni a recepten, hogy a májszeleteket currys lisztben meghempergetem, és a főzés befejezése előtt tejszínnel meglocsolom. Az édes portói bortól különleges, egyedi ízt kap, de aki nem szereti az enyhén édeskés ízt, használat más vörösbort hozzá.

A leírásban szereplő Borjúmáj Marie Antoinette módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Borjúmáj Marie Antoinette módra recept - 10 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #5257 2013. 05. 14. 15:30 Válasz

    Igen pontosan! De szerintem érdemes egyszer kipróbálni, mert akkora a különbség máj és máj között...először grillezve ettem egy görög vendéglőben borjúmájat és annyira finom, omlós volt, mintha pulykahús lett volna...a szaga se olyan erős, mint a marha vagy sertés májnak...

  2. georgeba
    georgeba #5243 2013. 05. 14. 13:20 Válasz

    Ugyan abban a cipőben járok mint mások. Ahol lakom nincs borjúmáj.
    Viszont a báránymáj finom, a feleségem azt mondja nem lehet megkülönböztetni a borjútól. A lényeg, hogy a hártyát le kell húzni róla (pepecselés) mert az olyan mint a cellofán és kőkemény lesz a sütésnél.

  3. spajzgirl
    spajzgirl #5087 2013. 05. 11. 07:47 Válasz

    De kár! Mert borzasztó nagy a különbség a borjúmáj és a sertés vagy marhamáj között ez tény...
    a marha általában kéregre sül...de sertésmájból sokszor csináltam már, mert érdekes módon a nagyobbik lánykám kedvence és néha nyaggat, hogy anya csinálj már Marie Antoinette típusú májat...A májjal egyébként mindig vigyázni kell, mert rengeteg ember nem kedveli..a franciák viszont nem tudnak kacsamáj nélkül élni...van pár szuper receptem....
    csütörtökön egy vendégségbe voltunk hivatalosak és az egyik előétel egy csirkemájtekercs volt...(bacon sonkával tekercselt) mindenki otthagyta a tányérján...brrr ..szerencsére a többi étel finom volt...

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5060 2013. 05. 10. 13:05 Válasz

    Félreértettél! Nem az ára aggaszt,hanem az,hogy egyáltalán nem lehet kapni.Szívesen elkészíteném a recepted,de ezekből a tápozott disznómájakból nem lehetséges,mert ehetetlen!

  5. spajzgirl
    spajzgirl #4970 2013. 05. 07. 15:53 Válasz

    Majd írjál, hogy ízlett, kiváncsian várom...nekünk egyik kedvencünk...a portói megbolondítja...

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #4960 2013. 05. 07. 13:35 Válasz

    Nagyon guszta!
    Gratulálok.
    Sertésmájból elkészítem majd.
    Köszönöm szépen.

  7. spajzgirl
    spajzgirl #4957 2013. 05. 07. 11:58 Válasz

    de úgy vagyok vele, hogy néha kirúghat az ember a hámból...

  8. spajzgirl
    spajzgirl #4956 2013. 05. 07. 11:22 Válasz

    Nálunk is drága a borjúmáj, grammokat vásárol az ember belőle

  9. spajzgirl
    spajzgirl #4955 2013. 05. 07. 11:21 Válasz

    Csináltam már sertésmájból, abból is finom volt...

  10. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4954 2013. 05. 07. 11:12 Válasz

    Sajnos borjúmájat már csak a legfelső köröknek árulnak,mert felénk nincs már ezer éve.Amúgy meg régen ettem,de olyan jó ízűt nálunk már nem kapsz.Az emberek szegények,a disznómáj ,meg a marha olyan kemény,hogy még a kutya sem eszi meg nyers állapotban sem,nem még sütve.Te bizonyára jobb helyeken vásárolsz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Borjúmáj Marie Antoinette módra recept - 10 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #5257 2013. 05. 14. 15:30 Válasz

    Igen pontosan! De szerintem érdemes egyszer kipróbálni, mert akkora a különbség máj és máj között...először grillezve ettem egy görög vendéglőben borjúmájat és annyira finom, omlós volt, mintha pulykahús lett volna...a szaga se olyan erős, mint a marha vagy sertés májnak...

  2. georgeba
    georgeba #5243 2013. 05. 14. 13:20 Válasz

    Ugyan abban a cipőben járok mint mások. Ahol lakom nincs borjúmáj.
    Viszont a báránymáj finom, a feleségem azt mondja nem lehet megkülönböztetni a borjútól. A lényeg, hogy a hártyát le kell húzni róla (pepecselés) mert az olyan mint a cellofán és kőkemény lesz a sütésnél.

  3. spajzgirl
    spajzgirl #5087 2013. 05. 11. 07:47 Válasz

    De kár! Mert borzasztó nagy a különbség a borjúmáj és a sertés vagy marhamáj között ez tény...
    a marha általában kéregre sül...de sertésmájból sokszor csináltam már, mert érdekes módon a nagyobbik lánykám kedvence és néha nyaggat, hogy anya csinálj már Marie Antoinette típusú májat...A májjal egyébként mindig vigyázni kell, mert rengeteg ember nem kedveli..a franciák viszont nem tudnak kacsamáj nélkül élni...van pár szuper receptem....
    csütörtökön egy vendégségbe voltunk hivatalosak és az egyik előétel egy csirkemájtekercs volt...(bacon sonkával tekercselt) mindenki otthagyta a tányérján...brrr ..szerencsére a többi étel finom volt...

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5060 2013. 05. 10. 13:05 Válasz

    Félreértettél! Nem az ára aggaszt,hanem az,hogy egyáltalán nem lehet kapni.Szívesen elkészíteném a recepted,de ezekből a tápozott disznómájakból nem lehetséges,mert ehetetlen!

  5. spajzgirl
    spajzgirl #4970 2013. 05. 07. 15:53 Válasz

    Majd írjál, hogy ízlett, kiváncsian várom...nekünk egyik kedvencünk...a portói megbolondítja...

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #4960 2013. 05. 07. 13:35 Válasz

    Nagyon guszta!
    Gratulálok.
    Sertésmájból elkészítem majd.
    Köszönöm szépen.

  7. spajzgirl
    spajzgirl #4957 2013. 05. 07. 11:58 Válasz

    de úgy vagyok vele, hogy néha kirúghat az ember a hámból...

  8. spajzgirl
    spajzgirl #4956 2013. 05. 07. 11:22 Válasz

    Nálunk is drága a borjúmáj, grammokat vásárol az ember belőle

  9. spajzgirl
    spajzgirl #4955 2013. 05. 07. 11:21 Válasz

    Csináltam már sertésmájból, abból is finom volt...

  10. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4954 2013. 05. 07. 11:12 Válasz

    Sajnos borjúmájat már csak a legfelső köröknek árulnak,mert felénk nincs már ezer éve.Amúgy meg régen ettem,de olyan jó ízűt nálunk már nem kapsz.Az emberek szegények,a disznómáj ,meg a marha olyan kemény,hogy még a kutya sem eszi meg nyers állapotban sem,nem még sütve.Te bizonyára jobb helyeken vásárolsz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.