Bellini szelet

Elkészítés módja
1. A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő.
2. A túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral meg a cukorral és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük és kemény habbá verjük.
3. Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.
4. A zseléhez a barackot botmixerrel pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük, és felfőzzük 3 perc alatt.
5. Jól lehűtjük és az őszibaracklé-sziruphoz keverjük.
6. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük és azt elkenjük a tetején.
7. Forróvízben mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.
Nagyon mutatós sütemény és ráadásul túrós is hmm ez biztos kedvenc lesz! Gratulálok ! :) :)
Köszönöm,manócska!
Nagyon jól néz ki:)
Szerénységemnek is tetszik,és szerintem ünnepi süteménynek is beillk.Köszönöm!
Nagyon szép lett:)