Bécsi kávétorta

Elkészítés módja
1. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát belülről sütőpapírral kibélelünk, de az is jó, ha kivajazzuk, és belisztezzük.
2. A tésztához a tojássárgáját a sóval és a kétféle cukorral jó krémesre keverjük, ez elektromos habverővel 3-4 perc. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük, azután beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Kettévesszük, az egyik felét a tortaformába simítjuk. A kakaóport a tészta másik felébe keverjük, és kiskanállal a formában lévő tésztát bepöttyözzük vele. A tortaforma alját két-három alkalommal az asztalhoz ütögetjük, így a tészta egyenletesen elterül benne. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, azután a formából kiemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tortakorongot lapjában kettévágjuk.
3. A habtejszínt a kávéporral, a kétféle cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A kávés hab kb. 40 %-át az egyik piskótalapra simítjuk, a másik tésztalapot ráillesztjük. 40 %-nyi habbal a torta tetejét, a maradék 20 %-kal az oldalát bevonjuk. Letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
4. A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, s habzsákból a torta tetejére szeletenként kis halmokat nyomunk belőle. Ebbe rakjuk bele az apró csokidíszeket. A torta tetejére egy kevés kakaóport szitálunk, a csokoládéból pedig vékony, hosszúkás darabokat forgácsolunk rá, amit zöldséghámozóval a legkönnyebb.
Nekem is nagyon elnyerte a tetszésemet,és hamarosan sort kerítek az elkészítéséhez.
Csak javasolni tudjuk, igazán finom desszert.
Nagyon finom lehet.
Szép szeletek.
Gratulálok!