Barackos tésztalabdák
Elkészítés módja
1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és gyorsan összemorzsoljuk a vajjal. Ekkor beleszórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A fél őszibarackokat lecsepegettjük a levétől, közben a pihentetett tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastagra nyújtjuk, a felére fél őszibarackokat teszünk úgy, hogy kb. 2-3 centis közöket hagyunk köztük. Vizes ecsettel megkenjük, ráhajtjuk a tészta másik felét és a közöket kézzel körbenyomkodjuk.
3. Végül nagyobb hullámos szélű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C-fokos sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
4. Ha elkészült, kihűtjük és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Nagyon jó desszert!
Köszönöm szépen.