Bakonyi pulykatokány
Elkészítés módja
1. A pulykacombot és a szalonnát csíkokra vágjuk.
2. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
3. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
4. A kipirított szalonna zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.
5. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.
6. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.
7. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
8. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával (orsó, szarvacska) tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon finom volt a hét végén elkészítettem, köszönöm a receptet. Szuper jó kaja!
Nagyon köszönöm mindenkinek!! Én is ragadozó vagyok! :)
Gomba,szalonna, hagyma a husihoz! Mi kell még? Remek étel! Húsimádó ragadozóként örülök a sok finomságnak amiket hozol! :)
Legalább valaki ellensúlyozza a sok édes sütinket, és kedvében jár a húsimádó "ragadozóknak" is! ;)
Gazdag a választékod Józsi.
Isteni menü,valódi ízbomba!
Gratulálok.