Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával

Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával recept
Hozzávalók
•  1 kg csirkeszárny
•  1/2 kg gomba
•  15 dkg füstölt szalonna
•  1 db hegyes erőspaprika
•  1 db paprika
•  1 db paradicsom
•  2 fej vöröshagyma
•  4-5 levél medvehagyma
•  1 evőkanál pirospaprika
•  1 kávéskanál őrölt fekete bors
• 
•  2 dl tejföl
•  2 evőkanál liszt

Elkészítés módja

1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.

2. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóiknál kettévágjuk.

3. A gombát megmossuk, szeleteljük.

4. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk.

5. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.

6. A szalonnát megpirítjuk és zsírján megdinszteljük a hagymát.

7. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk.

8. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk paprikával.

9. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

10. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

11. Galuskát vagy főtt tésztát (szarvacska, orsó... stb.) adhatunk mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával recept - 3 hozzászólás

  1. Pöttyös
    Pöttyös #4554 2013. 04. 26. 17:27 Válasz

    Köszönöm a receptet.Nagyon finom lett.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #4361 2013. 04. 20. 22:11 Válasz

    Nagyon guszta.
    Hamarosan ezt is elkészítem.
    Köszönöm a receptet.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4343 2013. 04. 20. 20:49 Válasz

    Nem is olyan rossz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával recept - 3 hozzászólás

  1. Pöttyös
    Pöttyös #4554 2013. 04. 26. 17:27 Válasz

    Köszönöm a receptet.Nagyon finom lett.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #4361 2013. 04. 20. 22:11 Válasz

    Nagyon guszta.
    Hamarosan ezt is elkészítem.
    Köszönöm a receptet.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4343 2013. 04. 20. 20:49 Válasz

    Nem is olyan rossz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.