Bakonyi csirkeszárnyak medvehagymával

Elkészítés módja
1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.
2. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóiknál kettévágjuk.
3. A gombát megmossuk, szeleteljük.
4. A szalonnát, medvehagymát, vöröshagymát apróra vágjuk.
5. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
6. A szalonnát megpirítjuk és zsírján megdinszteljük a hagymát.
7. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, medvehagymát és 6-8 percig pároljuk.
8. Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk paprikával.
9. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
10. Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
11. Galuskát vagy főtt tésztát (szarvacska, orsó... stb.) adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönöm a receptet.Nagyon finom lett.
Nagyon guszta.
Hamarosan ezt is elkészítem.
Köszönöm a receptet.
Nem is olyan rossz!