Babérleveles krumplifőzelék fasírttal

Elkészítés módja
1. A krumplit megtisztítjuk. Karikára vágjuk, belerakjuk egy 2 l-s lábasba és felöntjük hideg vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérleveleket.
2. Lassú tűzön puhára főzzük.
3. Amíg fő a krumplink addig elkészítjük a rántást, az olajt felhevítjük és bele szórjuk a lisztet és világosra pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel, elkeverjük.
4. Majd a forrásban lévő krumplira öntjük, elkeverjük és jól kiforraljuk.
5. A darált húsba bele ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, végezetül a préselt fokhagymát. Összegyúrjuk, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk.
6. Forró olajban szép pirosra, ropogósra sütjük.
Babérleveles krumplifőzelék fasírttal recepthez fűződő történet, jótanács
A krumpli főzelék lelke a babérlevél!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.