Apró fánkok, majonézes szárnyashússal töltve
Elkészítés módja
1. A vizet a sóval és az olívaolajjal felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük lassú tűzön, amíg el nem válik az edény falától. Ezután lehúzzuk a tűzről, majd melegen, egyesével belekeverjük a két egész tojást és a két tojásfehérjét. Ha elkészült, habzsákba töltjük.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire kis fánkokat nyomunk, és 190ºC-os sütőben pirosra sütjük, majd kihűtjük.
3. A krémhez a csirkemellfilét vékony csíkokra szeleteljük, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró olívaolajon megpirítjuk. Ha kihűlt, kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a majonézt, majd az aprított petrezselyemmel, a zöldhagymával és a pritaminpaprikával ízesítjük. Jól lehűtjük.
4. Tálaláskor az apró kihűlt fánkoknak kalapokat vágunk, és megtöltjük a majonézes szárnyashússal. Friss petrezselyemmel, zöldhagymával díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.