Apró fánkok, majonézes szárnyashússal töltve

Apró fánkok, majonézes szárnyashússal töltve recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  1.5 dl víz
•  1 csipet só
•  0.7 dl olívaolaj
•  15 dkg liszt
•  2 db tojás
•  2 db tojásfehérje
A krémhez:
•  40 dkg csirkemellfilé
• 
•  őrölt bors
•  1 evőkanál mustár
•  0.5 dl olívaolaj
•  1.5 dl majonéz
•  1 csokor petrezselyem
•  3 szál zöldhagyma
•  1 pritaminpaprika

Elkészítés módja

1. A vizet a sóval és az olívaolajjal felforraljuk, majd beleszórjuk a lisztet, és addig főzzük lassú tűzön, amíg el nem válik az edény falától. Ezután lehúzzuk a tűzről, majd melegen, egyesével belekeverjük a két egész tojást és a két tojásfehérjét. Ha elkészült, habzsákba töltjük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire kis fánkokat nyomunk, és 190ºC-os sütőben pirosra sütjük, majd kihűtjük.

3. A krémhez a csirkemellfilét vékony csíkokra szeleteljük, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró olívaolajon megpirítjuk. Ha kihűlt, kétszer ledaráljuk, hozzákeverjük a majonézt, majd az aprított petrezselyemmel, a zöldhagymával és a pritaminpaprikával ízesítjük. Jól lehűtjük.

4. Tálaláskor az apró kihűlt fánkoknak kalapokat vágunk, és megtöltjük a majonézes szárnyashússal. Friss petrezselyemmel, zöldhagymával díszítjük.

A leírásban szereplő Apró fánkok, majonézes szárnyashússal töltve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell, fánk recept
Még több csirkemell, fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.