Ananászos sonkasaláta

Ananászos sonkasaláta recept
Hozzávalók
•  1 friss nagy ananász (lehet kb. 30 deka konzervananász is)
•  2 közepes savanykás alma
•  1 citrom leve
•  25 dkg főtt füstölt pulykacomb (lehetőleg felsőcomb)
•  4-5 evőkanál készen kapható tormás majonéz
•  2-3 evőkanál tejföl
•  fél csokor kapor vagy petrezselyem
a díszítéshez:
•  fél fej saláta

Elkészítés módja

1. Az ananászt megmossuk, szárazra töröljük. Bóbitáját rajtahagyva négybe, azaz négy hosszúkás cikkre vágjuk. Mindegyik közepén van egy fás rész, ez a torzsája, amit jobbról is, balról is bevágva kimetsszünk. Ha nem túl fás, elropogtathatjuk, de a salátába nem kell.

2. Az ananász húsát a héjból ügyesen kivágjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha a bóbitájánál éles késsel a héj és az ananász húsa közé vágunk, majd apró vágásokkal haladva leválasztjuk. Utána 1,5 centis kockákra aprítjuk. A héját félretesszük.

3. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kivájjuk, húsát ugyancsak 1,5 centis darabokra vágjuk. Gyorsan citromlevet csepegtetünk rá, nehogy megbarnuljon.

4. A pulykacombról a bőrt lefejtjük, majd apró vágásokkal a csontja mellett haladva kicsontozzuk. Ha több, mint amennyi kell, a maradékot félretesszük, a többit a gyümölcsökhöz hasonlóan földaraboljuk.

5. Az ananászt, az almát és a pulykahúst tálba töltjük, a tormás majonézzel, a tejföllel meg a fölaprított kaporral összekeverjük. A félretett ananászhéjakra egy-egy salátalevelet fektetünk és a salátát ráhalmozzuk.

Ananászos sonkasaláta recepthez fűződő történet, jótanács

Friss ananász helyett lecsöpögtetett, darabolt konzervananászt is használhatunk. Pulyka helyett más főtt-füstölt hússal is készíthetjük. Vásárláskor jó ha tudjuk, az az érett ananász, amelyiknek bóbitájából könnyen kihúzhatunk egy levélkét.

A leírásban szereplő Ananászos sonkasaláta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.