Ananászos sonkasaláta

Elkészítés módja
1. Az ananászt megmossuk, szárazra töröljük. Bóbitáját rajtahagyva négybe, azaz négy hosszúkás cikkre vágjuk. Mindegyik közepén van egy fás rész, ez a torzsája, amit jobbról is, balról is bevágva kimetsszünk. Ha nem túl fás, elropogtathatjuk, de a salátába nem kell.
2. Az ananász húsát a héjból ügyesen kivágjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha a bóbitájánál éles késsel a héj és az ananász húsa közé vágunk, majd apró vágásokkal haladva leválasztjuk. Utána 1,5 centis kockákra aprítjuk. A héját félretesszük.
3. Az almát meghámozzuk, félbehasítva magházát kivájjuk, húsát ugyancsak 1,5 centis darabokra vágjuk. Gyorsan citromlevet csepegtetünk rá, nehogy megbarnuljon.
4. A pulykacombról a bőrt lefejtjük, majd apró vágásokkal a csontja mellett haladva kicsontozzuk. Ha több, mint amennyi kell, a maradékot félretesszük, a többit a gyümölcsökhöz hasonlóan földaraboljuk.
5. Az ananászt, az almát és a pulykahúst tálba töltjük, a tormás majonézzel, a tejföllel meg a fölaprított kaporral összekeverjük. A félretett ananászhéjakra egy-egy salátalevelet fektetünk és a salátát ráhalmozzuk.
Ananászos sonkasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Friss ananász helyett lecsöpögtetett, darabolt konzervananászt is használhatunk. Pulyka helyett más főtt-füstölt hússal is készíthetjük. Vásárláskor jó ha tudjuk, az az érett ananász, amelyiknek bóbitájából könnyen kihúzhatunk egy levélkét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.