Almás pite másképp

Elkészítés módja
1. Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
2. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
3. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.
4. A mazsolát beáztatjuk, lecsepegtetjük.
5. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
6. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd befedjük a másik lappal.
7. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon jó recept, egyébként én is dióval
készítem az almás pitét és nagyon finom.
Szép lett Gratulálok Marcsi
Jól hangzik. :))
Az almával nem spóroltál! :)) Biztos finom.