Almás pite

Elkészítés módja
1. Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kivéve a tojássárgáját, majd két részre osztjuk.
3. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.
4. Elkészítjük az almatölteléket: A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat.
5. Ha megfőtt az alma akkor a pudingport hozzáadjuk és összerottyantjuk.
6. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta kinyújtott másik felével.
7. A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, betesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
KÖszike:)
Küszike Manócska:)
Nagyon szép:)
Köszi Editke:)
Jó sok töltelékkel,így az igazi.
Szépek és finomak.