Almás pite

Elkészítés módja
1. Az almát lereszeltem, fedő alatt egy lábasban megpároltam, kihűtöttem és a többi hozzávalókkal összekevertem.
2. A lisztet a sütőporral, porcukorral összekevertem és a margarinnal elmorzsoltam.
3. Hozzáadtam a tejfölt, a vaníliás cukrot és annyi citromlével összegyúrtam, hogy könnyen sodorható tésztát kapjak.
4. A tésztát megfeleztem.
5. Tepsi nagyságúra sodortam. 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem az egyik tésztalapot.
6. Megszórtam egy kevés darált dióval és tölteléket tettem rá, majd elsimítottam.
7. A tészta másik felét egy kicsit nagyobbra sodortam és egy keveset hagytam belőle az egysoros rácsozáshoz.
8. A másik felet tésztalappal lefedtem.
9. Kristálycukros vízzel lekentem.
10. A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágtam és a tetejére tettem.
11. A csíkokat is lekentem cukros vízzel.
12. Enyhén megszórtam kristálycukorral. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem.
13. A sütés vége felé alufóliával lefedtem, hogy a teteje meg ne égjen.
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon jól néz ki az almás pitéd. Mindenki szereti nálunk.
Köszönöm szépen Szabina.
Almás pite az jöhetne minden mennyiségben, nagyon jó a recepted Editke!