Almás, hagymás sült máj

Elkészítés módja
1. A májat megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
2. Két evőkanál olajat serpenyőben fölforrósítunk, a májszeleteket ráfektetjük és oldalanként 2 perc alatt megpirítjuk. Ezután fedő alatt 5 percig pároljuk. Megborsozzuk, a paradicsompürét hozzáadjuk, elkeverjük és tálalásig melegen tarjuk.
3. Az almákat félbevágva kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, akárcsak a megtisztított hagymát. Egy másik serpenyőben a maradék olajon a hagymát rázogatva megpirítjuk, és az almát is hozzáadjuk.
4. Az oregánóval megszórjuk, és még két percig pároljuk. Ezután az almalével és a borral felöntjük, és addig pároljuk, amíg a leve kissé besűrűsödik. Ekkor a májat átforrósítjuk benne.
5. Tálaláskor a májat megsózzuk, és azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.