Almás-csokoládés pite

Almás-csokoládés pite recept
Hozzávalók
A tésztához 24 cm-es piteformában:
•  15 dkg liszt
•  10 dkg vaj
•  5 dkg porcukor
•  5 dkg darált dió
•  1 tojássárgája
•  1-2 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
•  3 db alma
•  10 dkg mascarpone
•  1 dl tejszín
•  2 db tojás
•  5 dkg fehér csokoládé
•  1 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg porcukor
•  őrölt fahéj
•  1/2 csomag vaníliás pudingpor vagy
•  1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. Tegyük a lisztet és a hideg, felkockázott vajat egy keverőtálba és robotgéppel kezdjük el morzsalékossá keverni.

2. Amikor már kellően morzsalékos, akkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a porcukrot, majd a darált diót.

3. Végül adjuk hozzá a tojássárgáját, majd 1-2 evőkanál hideg vizet attól függően, hogy mennyit vesz fel a tészta. (egy könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk, mely nem ragad) Ezután csomagoljuk be a tésztát folpack fóliába, majd 30 percre tegyük be a hűtőbe pihentetni.

4. A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát. (én két folpack fólia között nyújtom ki, így a tészta nem ragad le és könnyű vele bánni) A tészta alját villával több helyen böködjük meg, majd helyezzünk rá sütőpapírt és töltsük meg nehezékkel (pl. babbal, rizzsel) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig.

5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd mielőtt megtöltenénk a töltelékkel, hagyjuk kicsit hűlni. (az elősütést el is hagyhatjuk, a töltelék nem fogja eláztatni a tésztát és elősütés nélkül is finom omlós lesz) Az almákat hámozzuk meg, majd vágjuk félbe és vékony cikkekre.

6. Citromlével csepegtessük meg, nehogy állás közben megbarnuljanak.

7. Egy tálba tegyük bele a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd kézi habverővel keverjük simára.

8. Ezután reszeljük hozzá a csokoládét, adjuk hozzá az egész tojásokat, ízlés szerint őrölt fahéjat és a tejszínt, majd szintén keverjük simára.

9. Végül keverjük hozzá a vaníliás pudingport, vagy az étkezési keményítőt.

10. Az elősütött tészta tetejére helyezzük rá a félbe és cikkekre vágott almákat, majd óvatosan öntsük rá a mascarponés-csokoládés-tejszínes keveréket.

11. Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára.

12. Ezután a sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

13. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a tetejét, majd felszeletelve kínáljuk.

A leírásban szereplő Almás-csokoládés pite recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, almás pite) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Almás-csokoládés pite recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7219 2013. 08. 23. 11:30 Válasz

    Nagyon jól néz ki!Köszi a receptet,mentem is.

  2. t.variam
    t.variam #7213 2013. 08. 21. 17:15 Válasz

    Ez is egy nagyon igényes, finom sütinek tűnik. :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Almás-csokoládés pite recept - 2 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7219 2013. 08. 23. 11:30 Válasz

    Nagyon jól néz ki!Köszi a receptet,mentem is.

  2. t.variam
    t.variam #7213 2013. 08. 21. 17:15 Válasz

    Ez is egy nagyon igényes, finom sütinek tűnik. :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.