Almaköntösben sült csirkemell grillezett almával

Elkészítés módja
1. A csirkemellet megmossuk, leszárogatjuk, majd 8 vékonyabb szeletre vágjuk, kissé megsózzuk. Egyenként a lisztbe forgatjuk. A maradék lisztből, a tojásokkal és a tejjel sűrű palacsintatészták keverünk, kissé megsózzuk, a mézzel édesítjük, csipetnyi fahéjjal és fehér borssal fűszerezzük, végül a megmosott, meghámozott és kicsumázott almát belereszeljük.
2. A lisztezett hússzeleteket egyenként ebbe az almás masszába mártjuk és egy nagy serpenyőben, ujjnyi közepesen forró olajban 5-6 perc alatt szép pirosasra sütjük, közben félidőbe megfordítjuk. Az olajból kiemeljük és konyhai papírtörlőre fektetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
3. A grillezett almához az almákat kicsumázzuk, vékony cikkekre vágjuk, majd egy kevés mézzel meglocsoljuk. Forró serpenyőben vagy rostlapon, éppen csak 1 evőkanálnyi olajon oldalanként 1 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor az almás bundában sült csirkemelleket a grillezett almával és burgonyapürével körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.