Fűszeres, mázas csirkeszárnyak

Elkészítés módja
1. A csirkeszárnyakat – miután az esetlegesen rajta maradt tolltokokat lekapargattuk – megmossuk, leszárogatjuk, majd kettévágjuk. Jól behűtjük, így jobban fog sülni.
2. A hagymát finomra aprítjuk, ahogyan a zöld fűszereket is. Az olajat egy wokban füstölésig forrósítjuk, a szárnyakat megforgatva pirosasra sütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük. A hagymát a visszamaradó olajban megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a cukrot. Kevergetve
világosra karamelizáljuk, a levest hozzáöntjük. A szárnyakat hozzáadjuk, megborsozzuk, a zöld fűszerekkel megszórjuk. Lefedve, kis lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.3. Ezután fedetlenül, kevergetve sütjük-pároljuk addig, amíg a húsokon vastag nem lesz a bevonat. Párolt rizs és zöldsaláta illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.