Pulykasteak gombamártással

Elkészítés módja
1. A pulykamellet jó ujjnyi vastagra felszeleteljük és besózzuk. A szalonna kétharmadát fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd spékelőtűvel a hússzeleteket megtűzdeljük vele. A maradék szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Erre kerülnek a megtűzdelt hússzeletek. Két deci vizet öntünk alá, majd sütőben a közepesnél kisebb lánggal (kb. 160°C), a levével gyakran locsolgatva kb. 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
2. A raguhoz a vajat serpenyőben fölolvasztjuk, majd a karikákra vágott újhagymát megfuttatjuk rajta. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd jól lecsöpögtetjük. (Ha nem túl földes nem muszáj megmosni, elég csak a talpát levágni, mert a gomba hajlamos a vizet magába szívni, ami később rontja az élvezeti értékét) A nagyobb darabokat vékony cikkekre vágjuk, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk. Ezután a hagymára dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kakukkfűvel fűszerezzük. 2-3 percig pirítjuk, majd a borral meglocsoljuk és kissé összeforraljuk.
3. Tálaláskor a gombás ragut a tányér közepére halmozzuk, a pulykamellet a tetejére tesszük, és köretként párolt rizst kínálunk hozzá.
Pulykasteak gombamártással recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyiben pulyka alsó combból készítjük el a fogást, úgy a hús sütési idejét érdemes megduplázni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.