Áfonyás pohárkrém
![Áfonyás pohárkrém recept](/receptkepek/800/600/afonyas-poharkrem-1824.jpg)
Elkészítés módja
1. Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot és egy vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel.
2. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én közben kétszer átkevertem.)
3. Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.
4. A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével.
5. A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel keverjük hozzá a mascarpone krémhez.
6. A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd a mártásos áfonyát.
7. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
Áfonyás pohárkrém recepthez fűződő történet, jótanács
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.
Eperrel is nagyon finom!
Hát, nekem ez nagyon tetszik, de az évszakra való tekintettek eperrel fogom csinálni.
Nagyon szeretem az áfonyát,és sokmindent készítek belőle.