Zserbótorta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos tejben feloldom, a többi hozzávalóval összegyúrom, majd 6 egyenlő részre osztom.
2. A darabokból cipókat készítek és mindegyiket külön-külön kisodrom.
3. Amikor már elég vékony a tészta egy tortaforma aljával körbevágom. (Egy kisebb tortaformát használok erre a célra.) A tortalap karimája természetesen marad, az aljára viszont sütőpapírt illesztek és erre teszem a már kivágott kör alakú tésztalapot, megkenem lekvárral és megszórom cukrozott darált dióval, majd ismét lap, lekvár és dió.
4. Addig folytatom ezt a műveletet amíg az utolsó lapot is bele nem helyezem a formába.
5. A tésztát fogvájóval átszurkálom párszor, hogy ne legyen hólyagos. 180 fokon megsütöm kb. 25-30 perc alatt.
6. Amikor kihűlt, akkor leveszem a tortaformát és csokoládéval leöntöm.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.