Zserbómuffin

Elkészítés módja
1. A tojásokat a vajjal, cukorral habosra kikeverem, a darált dióból kiveszek három evőkanállal és ezt nem keverem a masszával össze.
2. Amikor kellően kihabosodott, hozzáadom az olajat és a tejet.
3. A lisztet a sütőporral és a darált dióval összekeverem, hozzáadom a tojásmasszához és az egészet jól kikeverem.
4. A muffinsütőt kibélelem a papírformákkal és mindegyikbe teszek egy evőkanál masszát, erre teszek kemény lekvárt, a lekvárra darált diót, majd ismét masszát.
5. Miután az összes sütőformát megtöltöttem, 180 fokos sütőben megsütöm őket, kb. 20-25 perc alatt.
6. A csokit a vajjal, olajjal, gőz felett felolvasztom és a kihűlt muffinok tetejét lekenem vele. Ribizliszemekkel és citromfűvel díszítem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.