Mogyorós muffin háromféleképpen

Mogyorós muffin háromféleképpen  recept
Hozzávalók
a mogyoróshoz:
•  10 dkg sótlan törökmogyoró (földimogyoró is lehet)
•  2 csapott evőkanál keserű kakaópor
•  15 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  3 tojás
•  12 dkg kristálycukor
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  12 dkg kakaós mogyorókrém (Nutella)
•  0.5 dl tej
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mogyorós- lekvárral töltötthöz:
•  10 dkg finomliszt
•  10 dkg teljes őrlésű búzaliszt (Graham-liszt)
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  1 tojás
•  10 dkg barna- vagy kristálycukor
•  0.6 dl olaj
•  12 dkg kakaós mogyorókrém (Nutella)
•  2.4 dl főzőtejszín
a töltéshez:
•  12 kiskanál sűrű sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  12 dkg sózatlan földimogyoró
a mogyorós mazsoláshoz:
•  12 dkg sózatlan földimogyoró
•  3 tojás
•  15 dkg barna cukor
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  15 dkg kakaós mogyorókrém (Nutella)
•  3 evőkanál rum
•  15 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  4-5 evőkanál mazsola
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A mogyoróshoz a mogyorót kissé megpirítjuk, hűlni hagyjuk, ledaráljuk. Ezután a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat, a mogyorókrémet és a tejet hozzáadjuk, végül fakanállal a lisztes keveréket beledolgozzuk.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A mogyorós, lekvárral töltötthöz a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, a mogyorókrémet és a tejszínt hozzáadjuk.

4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A mogyorós masszával félig megtöltjük, azután mindegyikre 1-1 kiskanálnyi sűrű sárgabaracklekvárt halmozunk. A maradék masszával befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A mogyorós mazsoláshoz a mogyorót kissé megpirítjuk, durvára vágjuk. A tojást a cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat, a mogyorókrémet, a rumot majd a mogyorót hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, fakanállal az előzőekhez adjuk, a mazsolával együtt.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Mogyorós muffin háromféleképpen recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.