Zserbóízű csillagsüti

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 30 percre hűtőbe tesszük. Ha nagyon ragacsos lenne, teszünk hozzá egy kevés lisztet.
2. A sárgabarackot felkockázzuk, a cukorral és a vízzel egy lábasban - közepes hőmérsékleten - addig pároljuk fedő alatt, míg el nem fő a leve. Vigyázzunk, le ne égjen!
3. Aprítógépben ledaráljuk.
4. A tésztát kétfelé vesszük (így könnyebb dolgozni vele), enyhén lisztezett felületen kb. 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Felosztjuk 5x5 cm-es négyzetekre.
5. Mindegyik négyzet közepére teszünk kb. fél teáskanálnyi tölteléket, majd a négyzet csúcsainál bevágjuk a tésztát.
6. Csillagformába behajtogatjuk. A felső rész jobb csücskét, majd a jobb szélső tészta alsó részét, majd az alsó tészta bal csücskét, végül a bal szélső tészta felső részét hajtjuk rá a töltelékre.
7. Így folytatjuk, míg a tészta el nem fogy.
8. A sütiket sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással és 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-18 percet sütjük, míg enyhén meg nem pirul.
5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd a megsült sütiket átcsíkozzuk vele.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.