Zserbó korong

Zserbó korong recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  10 dkg zsír
•  10 dkg vaj
•  fél csomag sütőpor
•  1 egész tojás
•  8 dkg porcukor
•  30 dkg liszt
•  2 dkg élesztő
•  1 citrom reszelt héja és leve
A töltelékhez:
•  10 dkg darált dió
•  1 citrom reszelt héja
•  7-8 dkg porcukor
•  sárgabaracklekvár
A bevonáshoz:
•  10 dkg étcsokoládé
•  margarin
•  olaj

Elkészítés módja

1. Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval sima tésztává kidolgozom.

2. A tésztát vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.

3. A korongokat sütőpapiros sütőlapra teszem.

4. A széleit vékonyan lekenem tojással.

5. A lekent korongok közepébe egy kisebb halom, keményebb lekvárt teszek, majd a lekvárra pedig az összekevert darált diót.

6. Egy másik tésztalapot helyezek a töltelék tetejére és a tojásos résszel összefogatom a korongokat. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm.

7. Amikor kihűltek olvasztott csokoládéba forgatom és hagyom azt megdermedni.

Zserbó korong recepthez fűződő történet, jótanács

A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte.

A leírásban szereplő Zserbó korong recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zserbó korong recept - 2 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #9713 2015. 02. 02. 16:06 Válasz

    Köszönöm szépen finom sütike

  2. Mesyke
    Mesyke #9707 2015. 02. 01. 10:41 Válasz

    Marika:)Csodaszép a sütid:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zserbó korong recept - 2 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #9713 2015. 02. 02. 16:06 Válasz

    Köszönöm szépen finom sütike

  2. Mesyke
    Mesyke #9707 2015. 02. 01. 10:41 Válasz

    Marika:)Csodaszép a sütid:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.