Zserbó korong

Elkészítés módja
1. Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval sima tésztává kidolgozom.
2. A tésztát vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.
3. A korongokat sütőpapiros sütőlapra teszem.
4. A széleit vékonyan lekenem tojással.
5. A lekent korongok közepébe egy kisebb halom, keményebb lekvárt teszek, majd a lekvárra pedig az összekevert darált diót.
6. Egy másik tésztalapot helyezek a töltelék tetejére és a tojásos résszel összefogatom a korongokat. 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
7. Amikor kihűltek olvasztott csokoládéba forgatom és hagyom azt megdermedni.
Zserbó korong recepthez fűződő történet, jótanács
A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte.
Köszönöm szépen finom sütike
Marika:)Csodaszép a sütid:)