Zöldségmártogatós

Elkészítés módja
1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd kisujjnyi hasábokra vágjuk, és 4 kehelyben vegyesen elosztjuk.
2. A currys mártáshoz összekeverjük az apróra vágott hagymát, a krémtúrót, a citromlevet meg az olajat. Curryvel, mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
3. A fűszeres paradicsommártáshoz a ketchupot a finomra vágott póréhagymával és zellerzölddel
fűszerezzük, majd megborsozzuk.4. A joghurtos, rokfortos mártáshoz a joghurtba fölaprított kaprot és reszelt márványsajtot keverünk.
5. Tálaláskor a zöldséggel teli kelyheket a mártásokkal körberakjuk – utóbbiakat, ha lehet, kis tálkákban tegyük köré –, amikbe mindenki kedve szerint mártogat.
Zöldségmártogatós recepthez fűződő történet, jótanács
A fentieken kívül készíthetünk hozzá más kedvünkre való öntetet is. Ezt a salátát az idénynek megfelelően készíthetjük retekkel, cukkinival, rózsáira szedett karfiollal vagy brokkolival is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.