Zöldséges tojáskocsonya

Elkészítés módja
1. Ha friss zöldséget használunk, akkor a brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. (A mirelit mehet a forrásba lévő sós vízbe.)
2. Sós, forró vízben roppanósra főzzük az előkészített zöldségeket, és a borsót is. Ha kész, leszűrjük, lehűtjük, és félretesszük.
3. A tojásokat tejszínnel elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
4. Egy kis barázdált őzgerinc-formát kibélelünk folpackkal, de úgy, hogy jól túllógjon a formán. Beleszedjük a zöldségeket és ráöntjük a tojásos tejszínt.
5. A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele, és előmelegített sütőben, 150 fokon gőzöljük. (Ez úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4 részéig érjen.)
6. Amikor megkeményedett, kb. 35 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt.
Zöldséges tojáskocsonya recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható salátával, zöldségekkel, sültekkel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.