Zöldborsós húsgolyók
Elkészítés módja
1. A húst a zabpehely kivételével az összes többi alapanyaggal összegyúrjuk. Végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen. A masszát pihentetjük, míg a zöldborsó megfő.
2. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és ledaráljuk, vagy krumplinyomón áttörjük. (Esetleg villával pépesítjük.)
3. Hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, majd annyi zabpelyhet, hogy formázni lehessen.
4. A húsból nem túl nagy (egy átlagos fasírt kb. 1/3-a) golyókat készítünk.
5. Lecsippentünk egy adagot a zöldborsóból, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 db húsgolyót és becsomagoljuk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a zöldborsó el nem fogy.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon - légkeveréssel - 20 percig sütjük. Krumplipürével körítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.