Édes-savanyú pulykaragu

Édes-savanyú pulykaragu recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott pulyka felsőcomb (filé)
•  4 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
•  1-1 húsos zöld és piros színű paprika (35 dkg)
•  15 dkg konzerv bambuszrügy (el is maradhat)
•  25 dkg konzervananász
•  4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás
•  3 evőkanál 5%-os ecet
•  3 evőkanál ketchup
•  5 dl húsleves (leveskockából is készülhet)
•  csipetnyi só
•  3 evőkanál kristálycukor
•  2 evőkanál keményítő

Elkészítés módja

1. A combfilét 1,5-2 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben párszor megkeverjük, és az sem baj, ha a leve is fő. Ezzel kész is az alap.

2. A kétféle paprikát kicsumázzuk, vékony kisujjnyi csíkokra vagy 2-3 centis kockákra vágjuk, a puha húshoz adjuk, 3-4 percig együtt pároljuk. A bambuszrügyet lecsöpögtetjük, szintén csíkokra metéljük (ha nincs kis kockákra vágva), az ananászt kockákra daraboljuk. A paprikás pulykaraguhoz adjuk, a szóját, az ecetet, a ketchupot meg a levest ráöntjük. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük, 4-5 percig forraljuk. A keményítőt 1,5 deci vízzel simára keverjük, az ízes levet ezzel sűrítjük.

Édes-savanyú pulykaragu recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor többen jönnek össze ebédre, nem könnyű mindenki kedvére főzni. Ki a gombát nem szereti, ki a csípőset, ki a kaprot – és még lehetne sorolni. Ezért különösen praktikus ez az alaprecept, amit ha kész, kedvünkre úgy variálhatunk, hogy az összes vendég ízlésének megfelelő legyen. Fontos: az alaprecept 4 főre szól, ahogyan egyenként mindegyik kiegészítő mártás vagy ragu leírása is, tehát ha kétfélét akarunk készíteni, vagy a húsmennyiséget duplázzuk vagy a mártás mennyiségét felezzük!

A leírásban szereplő Édes-savanyú pulykaragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.