Zöldborsós aprópecsenye

Elkészítés módja
1. A szalonnát vékony csíkokra vágom és zsírjára kisütöm.
2. Amikor szépen pirulni kezd, kiszedem a zsírból és a hátramaradt zsiradékba beleteszem a szintén vékony csíkokra vágott húst.
3. A húst fehéredésig dinsztelem, majd felöntöm a borral, sózom, borsozom.
4. A majoránnát, kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is hozzáadom, végül letakarom és párolom vagyis puhára főzöm.
5. Amikor a bor elpárolgott, akkor egy csipet őrölt pirospaprikát adok hozzá, kb. 1deci vízzel felöntöm és tovább főzöm.
6. Közben a borsót külön megpárolom.
7. A paprikákat kis kockákra vágom és amikor a hús már teljesen megpuhult, hozzáadom a zöldségeket, a félre tett sült szalonnacsíkokat és 1-2 percig együtt főzöm.
8. A tűzről lehúzom és sült burgonyával tálalom.
Gyorsan elkészülő, finom étel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.