Csirkemáj bundában, fűszeres tejfölös mártogatóval
Elkészítés módja
1. A májakat attól függően, hogy mekkorák, 2-3 részre vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. A tojásokat egy kis tálban fölverjük. A májdarabokat először a lisztben forgatjuk meg, majd alaposan a tojásba mártjuk, és újra lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a bundás májat kb. 5 perc alatt megsütjük benne. Szűrőlapáttal kiemeljük, és papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
3. Amíg a máj sül, a tejfölt egy tálba kanalazzuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük. A fokhagymát megtisztítjuk, majd miután félbevágva zöld csíráját kikapartuk, finomra zúzzuk, ezt is a tejfölbe keverjük.
4. A meleg sült májat mindenki kedvére megmártogathatja a fűszeres tejfölben, mielőtt befalatozná.
Csirkemáj bundában, fűszeres tejfölös mártogatóval recepthez fűződő történet, jótanács
A tejföl felét majonézzel is helyettesíthetjük.
Hölgyeim, egészségükre. :)
Nagyon guszta!
Köszönöm a receptet.
Gyors és finom étel én is elkészítem.Gratulálok Marcsi
Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető étel, jó választás.
Tetszik a recept, el is mentem.