Vörösboros vaddisznóragu szederrel
Elkészítés módja
1. A vaddisznó apróhúst jól megmossuk, majd egyforma darabokra vágjuk. Az olajat egy nyeles edénybe öntjük, felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, az aprított rozmaringgal, petrezselyemmel, fűszerezzük, és annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje.
2. Ha felforrt, fedővel letakarva, közepes tűzön félpuhára pároljuk, majd ráöntjük a vörösbort, és készre pároljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, 10 perccel előtte hozzáadjuk a friss vagy mirelit szedret, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
3. Ha kissé összefőtt a gyümölcs a hússal, sóval, borssal, kevés cukorral utóízesítjük. Tálaláskor pirított parázsburgonyával körítjük, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Szerintünk sikere lesz vele az édesapjánál, nagyon finom.
Édesapámnak biztos ízlene.:) Lehet meglepem és elkészítem. Köszönöm.