Velencei briós limoncelló krémmel
Elkészítés módja
1. A lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és beleöntjük.
2. Ezután a citromhéjat, csipet sót, olvasztott vajat, és végül még egy kis meleg tejet adunk hozzá és rugalmas, nem túl kemény tésztává gyúrjuk a robotgépünkkel.
3. Kilisztezett tálban, folpackkal lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. Közben elkészítjük a krémet.
5. A tejet a limoncelloval feltesszük melegedni.
6. A tojást, a cukrot, a keményítőt csomómentesre keverjük és a forró tejhez adjuk.
7. Állandó keverés mellett addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik.
8. Hagyjuk kicsit kihűlni.
9. Elővesszük a hűtőből a tésztát és hengerré formáljuk.
10. Egy tepsibe sütőpapírt, vagy szilikonos papírt teszünk.
11. A tésztából 5 dkg-os darabokat tépkedünk és a két tenyerünk között görgetve gombóccá gyúrjuk őket, majd a tepsire rakosgatjuk.
12. Egy tojássárgáját elkeverünk 1-2 evőkanál tejjel, ezzel megkenjük őket és negyed órát még állni hagyjuk.
13. Ezután ollóval bevagdossuk keresztben mindegyik tetejét, de a vágás ne legyen túl mély vagy széles.
14. Mindegyikbe 1-2 púpos evőkanál krémet teszünk, ez épp elég a 9 gombóc tetejére.
15. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Velencei briós limoncelló krémmel recepthez fűződő történet, jótanács
Szerencsém van, mert azok közé a háziasszonyok közé tartozom, akik mindenféle jót tartósítanak, befőznek, elkészítenek és tartanak idehaza. Így vagyok a Limoncellóval is, mert saját magam készítettem. A süteményt gyerekeknek nem ajánlom, mert alkoholos.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.