Velencei briós limoncelló krémmel

Velencei briós limoncelló krémmel recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  25 dkg liszt
•  1 db tojás
•  5 dkg vaj
•  4 dkg cukor
•  1 teáskanál só
•  2 dkg friss élesztő
•  1 citrom héja
•  1 dl langyos tej
A krémhez:
•  1.5 dl tej
•  1 dl limoncellolikőr
•  1 db tojás
•  1 evőkanál cukor
•  1 evőkanál étkezési keményítő
A kenéshez:
•  1 db tojássárgája
•  1 evőkanál tej

Elkészítés módja

1. A lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és beleöntjük.

2. Ezután a citromhéjat, csipet sót, olvasztott vajat, és végül még egy kis meleg tejet adunk hozzá és rugalmas, nem túl kemény tésztává gyúrjuk a robotgépünkkel.

3. Kilisztezett tálban, folpackkal lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.

4. Közben elkészítjük a krémet.

5. A tejet a limoncelloval feltesszük melegedni.

6. A tojást, a cukrot, a keményítőt csomómentesre keverjük és a forró tejhez adjuk.

7. Állandó keverés mellett addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik.

8. Hagyjuk kicsit kihűlni.

9. Elővesszük a hűtőből a tésztát és hengerré formáljuk.

10. Egy tepsibe sütőpapírt, vagy szilikonos papírt teszünk.

11. A tésztából 5 dkg-os darabokat tépkedünk és a két tenyerünk között görgetve gombóccá gyúrjuk őket, majd a tepsire rakosgatjuk.

12. Egy tojássárgáját elkeverünk 1-2 evőkanál tejjel, ezzel megkenjük őket és negyed órát még állni hagyjuk.

13. Ezután ollóval bevagdossuk keresztben mindegyik tetejét, de a vágás ne legyen túl mély vagy széles.

14. Mindegyikbe 1-2 púpos evőkanál krémet teszünk, ez épp elég a 9 gombóc tetejére.

15. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Velencei briós limoncelló krémmel recepthez fűződő történet, jótanács

Szerencsém van, mert azok közé a háziasszonyok közé tartozom, akik mindenféle jót tartósítanak, befőznek, elkészítenek és tartanak idehaza. Így vagyok a Limoncellóval is, mert saját magam készítettem. A süteményt gyerekeknek nem ajánlom, mert alkoholos.

A leírásban szereplő Velencei briós limoncelló krémmel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bróis) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.