Vasi meggyes rétes

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle amit téglalap alakúra kinyújtunk.
2. Az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), majd kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük. (Ettől lesz majd leveles a rétesünk.)
3. Ezek után felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
4. A meggyet cukorral megszórjuk és egy kevés fahéjat vagy szegfűszeget is teszünk rá, majd lecsepegtetjük.
5. Mindegyik tésztarudat egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük és meggyel megszórjuk.
6. Feltekerjük őket, tepsibe helyezzük, étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
7. Amikor szép pirosak, akkor kész. Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk és kicsit megnyomkodjuk.
8.10 perc után felszeleteljük és porcukorral meghintjük. Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.