Vadkacsa- vagy vadlibamell hárombors-mártással

Vadkacsa- vagy vadlibamell hárombors-mártással  recept
Hozzávalók
•  2 fagyasztott vadkacsa vagy vadlibamell (kb. 70 dkg)
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál mustár
•  5 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
a mártáshoz:
•  1 mokkáskanál egész fekete bors
•  2-2 mokkáskanál egész piros és zöldbors
•  1 kiskanál mustár
•  1 csapott evőkanál finomliszt
•  2 dl főzőtejszín
•  1 kiskanál ételízesítőpor

Elkészítés módja

1. A vadkacsamellet fölengedjük, kicsontozzuk (esetleg a bőrét is lehúzhatjuk), leöblítve leszárogatjuk. Keresztben félbevágjuk, így lesz négy fél mell belőle. A borssal összekevert mustárral mindegyiket körös-körül bedörzsöljük, majd 2 evőkanál olajjal megkent alufóliába csomagoljuk és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük.

2. Sütéskor a maradék olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a kicsomagolt húst körös- körül fehéredésig sütjük benne, majd mindkét oldalát besózva, közepes lángon további kb. 12 percig sütjük (a vastagságától függően) közben többször megforgatjuk. Ezután lecsöpögtetve alufóliába csomagoljuk, így érleljük-puhítjuk, míg a mártást elkészítjük.

3. Ehhez 1-1 mokkáskanál fekete, piros és zöld borsot mozsárban összezúzunk, a többit egészben hagyjuk. Az összes borsot a hús sütése után visszamaradó olajba dobjuk, és közepes lángon, kevergetve 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A mustárral ízesítjük, a liszttel meghintjük. Fél percnyi pirítás után a tejszínnel és 1,5 deci vízzel fölöntjük. Az ételízesítőt beleszórjuk, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.

4. Tálaláskor a pecsenyét fölszeleteljük – akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres –, tányérra rakjuk, a borsmártással körülöntjük. Héjában főtt, meghámozott, vastagabb hasábokra vagy cikkekre vágott, bő olajban megsütött burgonya illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Vadkacsa- vagy vadlibamell hárombors-mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.