Vadkacsa- vagy vadlibamell hárombors-mártással

Elkészítés módja
1. A vadkacsamellet fölengedjük, kicsontozzuk (esetleg a bőrét is lehúzhatjuk), leöblítve leszárogatjuk. Keresztben félbevágjuk, így lesz négy fél mell belőle. A borssal összekevert mustárral mindegyiket körös-körül bedörzsöljük, majd 2 evőkanál olajjal megkent alufóliába csomagoljuk és letakarva, hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük.
2. Sütéskor a maradék olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a kicsomagolt húst körös- körül fehéredésig sütjük benne, majd mindkét oldalát besózva, közepes lángon további kb. 12 percig sütjük (a vastagságától függően) közben többször megforgatjuk. Ezután lecsöpögtetve alufóliába csomagoljuk, így érleljük-puhítjuk, míg a mártást elkészítjük.
3. Ehhez 1-1 mokkáskanál fekete, piros és zöld borsot mozsárban összezúzunk, a többit egészben hagyjuk. Az összes borsot a hús sütése után visszamaradó olajba dobjuk, és közepes lángon, kevergetve 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A mustárral ízesítjük, a liszttel meghintjük. Fél percnyi pirítás után a tejszínnel és 1,5 deci vízzel fölöntjük. Az ételízesítőt beleszórjuk, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
4. Tálaláskor a pecsenyét fölszeleteljük – akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres –, tányérra rakjuk, a borsmártással körülöntjük. Héjában főtt, meghámozott, vastagabb hasábokra vagy cikkekre vágott, bő olajban megsütött burgonya illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.