Uborkával töltött halfilé berni mártással

Uborkával töltött halfilé  berni mártással recept
Hozzávalók
•  4 db egyenként kb. 12 dkg-os nyelvhalfilé (sole filé) vagy laposhalfilé de lehet durbincs harcsa és más szálka és bőr nélküli halfilé is
• 
•  őrölt fehér bors
•  kb. 1 dl zamatos fehérbor
•  4-6 vékony szelet füstölt sonka
•  4 darab 3-6 centis csemegeuborka
a mártáshoz:
•  15 dkg vaj
•  2 tojássárgája
•  1 kiskanál hideg víz
•  késhegynyi Cayenne-bors (csípős paprika is lehet)
•  fél mokkáskanál só

Elkészítés módja

1. A halfiléket egymás mellé fektetjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp fehérborral meglocsoljuk. Mindegyikre egy akkora sonkaszeletet teszünk, amekkora a halfilé, ehhez ha kell, párat félbe is vághatunk. Szélesebb (feje felöli) oldalára 1-1 uborkát fektetünk, majd a halakat innen kezdve fölcsavarjuk. Fogvájóval megtűzzük, hogy alakjukat megtartsák, az uborkák kilógó végeit pedig levágjuk.

2. Az így előkészített haltekercseket egy kicsi tűzálló tálba fektetjük, és a maradék bort aláöntjük. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (210 ºC; légkeveréses sütőben 190 ºC) 7-8 percig sütjük.

3. Közben a mártáshoz a vajat egy kisebb lábasban fölolvasztjuk, és ha áttetszővé válik mint az olaj, a tűzről lehúzzuk. A tojások sárgáját egy tálban a vízzel 1 percig keverjük, majd vízfürdőbe állítjuk. Közepes lángon melegítve pár perc alatt habosra verjük, ezalatt a térfogata a duplájára nő. A tűzről levéve apránként hozzácsurgatjuk a vajat — akkor igazán jó, ha egyforma hőmérsékletűek —, majd 1-2 evőkanálnyit beledolgozunk az időközben megsült hal boros párolólevéből is. A Cayenne-borssal fűszerezzük, kissé megsózzuk.

4. Tálaláskor a halat a berni mártással körülöntjük. Gőzben párolt, majd vajon megfuttatott brokkoli, sárgarépa és burgonya illenek köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Uborkával töltött halfilé berni mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.