Túrótorta citromkrémmel

Elkészítés módja
1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
2. A túrót a cukorral, tojássárgájával, citrom héjával, vanília kikapart magjával, búzadarával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat és a habbá vert tojásfehérjét.
3. A kapcsos tortaformát kibéleljük a tésztával, hogy az oldalán is legyen, ebbe öntjük a túrótölteléket és 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
4. Citromos krém: a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejet, és sűrűre főzzük.
5. Ha kész, még forrón hozzáadjuk a vajat meg a citrom kifacsart levét.
6. A kisült tészta tetejére öntjük.
NAGYON kellemes lehet ezzel a citromkrémes kiegészítéssel. Elfogadnék pár szeletet...