Túrós sztrapacska

 Túrós sztrapacska recept
Hozzávalók
•  1 kg burgonya
•  2 db tojás
• 
•  40-50 dkg liszt
•  30 dkg túró
•  2.5 dl tejföl
•  20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés módja

1. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, csap víz alatt egy szűrőkanálban jól megmossuk és leszűrjük. Hozzákeverjük a tojást, csipet sót és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.

2. Egy fazékban vizet forralunk, és ha felforrt, galuskaszaggatón beleszaggatjuk a tésztát és megfőzzük.

3. Közben a felkockázott szalonnát kisütjük, a megfőtt sztrapacskát leszűrjük. A galuska tetejére túrót morzsolunk, tejföllel meglocsoljuk és végül a szalonnakockákat rászórjuk.

A leírásban szereplő Túrós sztrapacska recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sztrapacska) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.