Túrós-fügés, mákos rolád

Elkészítés módja
1. A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
2. A sárgákaat habosítsuk fel a vízzel és a 6 dkg cukorral, majd forgassuk bele a maradék cukorral keményre felvert tojásfehérjét.
3. Végül keverjük hozzá a lisztes, sütőporos, mákos keveréket és az olajat.
4. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra, de még jobb, ha barna csomagolópapírt használunk. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 12 percig süssük.
5. Miután megsült lisztezett deszkára borítsuk ki a lapot és húzzuk le róla a papírt, fordítsuk meg és a tiszta felébe tekerjük fel a roládot.
6. A túrókrémhez keverjük simára a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a szobahőmérsékletű túróval.
7. A lekvárhoz főzzük fel cukorral a felszeletelt fügét, ízesítsük a fűszerekkel, citromhéjjal és annak levével.
8. Főzzük sűrűre, majd a vízben oldjuk fel a keményítőt és keverjük a fügéhez.
9. Hagyjuk kihűlni. (Én előző nap készítettem el, mert úgy tökéletes, és hamarabb elkészülünk vele).
10. Csomagoljuk ki a papírból a roládot és kenjük meg lekvárral, majd a túrókrém 2/3 részét kenjük a lekvárra.
11. Szorosan tekerjük fel a papírral újra és hagyjuk a papírban mindaddig, amíg meg nem köt.
12. Tegyük 2 órára hűtőbe.
13. Ezután távolítsuk el a papírt róla és tegyük egy tálcára, ami alá tortapapírt helyeztünk.
14. Kenjük meg a maradék krémmel, hűtsük be letakarva, majd ezután szeleteljük fel.
15. A felezett fügével díszítve tálaljuk.
Túrós-fügés, mákos rolád recepthez fűződő történet, jótanács
A mákos roládot régóta szerettem volna kipróbálni, mert a roládok a kedvenceim. Íme a fügés változat. Mindenkinek ízlett.
Köszönöm szépen!
Nagyon guszta,gratulálok:)
SZUPER! Így ahogy van jöhet! Gratulálok!