Túrós batyu muffinformában sütve

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés porcukrot hozzáadunk, kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk.
2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel meg a porcukorral, a szobahőmérsékletű olajjal, megsózva, a citromhéjjal ízesítve, 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Nem kell megijedni attól, hogy a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz. Ezt a műveletet konyhai robotgép dagasztókarjával vagy a kenyérsütőgép kelesztő fokozatán is elvégezhetjük. Végül egyenként a tojások sárgáját is beledolgozzuk. Tetejét olajjal megkenjük, és konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
3. Ezután ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, 12 részre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk. Egyet csavarunk rajta s közben a nyílások széleit összenyomkodjuk, hogy a batyuból ne folyjon ki a töltelék. Egy közepes muffinsütő kiolajozott mélyedéseibe rakjuk.
4. Tetejüket olajjal lekenjük, majd közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis batyukat rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.