Tormás-almás húsgombócleves

Tormás-almás húsgombócleves recept
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
•  30 dkg darált sertéscomb
•  1 kisebb fej vöröshagyma
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 db tojás
A leveshez:
•  2 db alma
•  1 db paszternák
•  2 db sárgarépa
•  1/2 zeller
•  1 db vöröshagyma
•  kisebb csokor petrezselyemzöld
•  2 evőkanál csemege reszelt torma
• 
•  őrölt fehér bors
•  2 teáskanál ételízesítő
•  2 teáskanál kukoricaliszt
•  2 dkg vaj
•  1 evőkanál olívaolaj
•  1-1.5 l víz

Elkészítés módja

1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra.

2. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

3. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

4. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig.

6. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.

7. Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.

Tormás-almás húsgombócleves recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Tormás-almás húsgombócleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, húsgombóc leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.