Tormás-almás húsgombócleves

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra.
2. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.
3. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.
4. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig.
6. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.
7. Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről és tálalásig tartsuk melegen.
Tormás-almás húsgombócleves recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.