Töltött paradicsom

Elkészítés módja
1. A paradicsomokat megmossuk, tetejükből 1-1 vékony szeletet levágunk. A levágott szeleteket félretesszük. A paradicsomok belsejéből magjait kikaparjuk, majd enyhén besózva fejtetőre állítjuk.
2. Az almát héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és citromlével meglocsolva keverő tálba töltjük, a fölkarikázott újhagymával együtt. A sonkát vékony csíkokra metéljük és az előzőekhez adjuk. A finomra aprított bazsalikomommal fűszerezzük.
3. A mártáshoz valókat összekeverjük, majd a almás tölteléket lazán összeforgatjuk vele.
4. Az így elkészített tölteléket a paradicsomok üregébe töltjük, a félretett kalapokat ráillesztjük, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.