Feta fűszeres olajban

Feta fűszeres olajban recept
Hozzávalók
•  1 kg nem túl sós feta sajt
I. változat:
•  6-7 gerezd fokhagyma
•  5 apró (3 centis) csilipaprika
•  1-1 kis cserép (olyan kis cserép amelyik készen kapható a nagy élelmiszer áruházakban) rozmaring és kakukkfű
•  1 evőkanál citromlé
•  4 dl olaj (lehet olíva vagy ízesített (például fokhagymás is)
•  15 szem paprikával töltött olajbogyó
•  II.változat
•  1-1 evőkanál szárított origano
•  rozmaring és kakukkfű
•  1 evőkanál durvára tört színes borskeverék
•  félmarék keményebb (jól vágható) marinált paprika
•  félmarék kimagozott fekete olajbogyó
•  4 dl olaj (lehet olíva vagy ízesített (például fokhagymás is)

Elkészítés módja

1. A sajtot, bármelyik fűszerezést is választjuk, mokkáscukornyi kockákra vágjuk. Az első változathoz a fokhagymát présen átnyomjuk, a kimagozott csilipaprikát és a szárról leszedett zöldfűszer leveleket apróra vágjuk. Mindezeket a citromlével együtt az olajba keverjük.

2. Az olajbogyót vastagabb karikákra vágjuk, majd a fetával együtt csinos kis üvegekbe töltjük úgy, hogy mindíg öntünk hozzá a fűszeres olajból is. Kicsit összerázzuk. Fontos, hogy az olaj ellepje. Jól lezárva hűvős spájzban vagy hűtőszekrényben érleljük 1 éjjelen át.

3. A második változathoz való zöldfűszereket és borskeveréket összeforgatjuk, sütőpapírra szórjuk ( a sütőpapír fontos, mert nem ragad hozzá a sajt). A fölkockázott fetát rászórjuk, a papír négy sarkát összefogjuk, és könnyed mozdulatokkal összerázzuk. Akkor jó, ha a fűszerkeverék a sajtkockákat szinte teljesen körbeveszi.

4. A marinált paprikát csinos kis csíkokra, az olajbogyót vastagabb karikákra vágjuk, majd a szemnek tetszetősen, a sajttal felváltva kis üvegekbe töltjük. Közben folyamatosan, apránként töltjük rá az olajat. Aki szereti, néhány elfelezett fokhagymagerezdet is az üvegekbe csúsztathat. Kicsit összerázzuk. Fontos, hogy az olaj ellepje. Jól lezárva hűvős spájzban vagy hűtőszekrényben érleljük 1 éjjelen át. Ez a különlegesség kb.1 hétig tartható el, feltételezve, hogy le van zárva és az olaj is végig ellepi. Ajándéknak is nagyszerű lehet, de figyeljünk, hogy a hűtőszekrényben próbáljuk a „legmelegebb\" helyre tenni – ahol a zöldségek is vannak – különben egy kicsit megkásásodhat az olaj, ami persze nem jelent hibát, de így kevésbé látványos az ajándékunk. Igaz, a legtöbb esetben szobahőmérsékleten rövid idő alatt kitisztul.

A leírásban szereplő Feta fűszeres olajban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.