Töltött oldalaskoszorú

Elkészítés módja
1. Az oldalast megkenjük piros arannyal, tömlős sajttal jó alaposan.
2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
3. Ezek után meghintjük pirospaprikával, lehúzzuk a tűzről és a darált húshoz adjuk.
4. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zúzott fokhagymát.
5. Az oldalast tepsibe rakjuk, koszorú formát alakítunk belőle és összekötjük jó erősen cérnával.
6. A közepébe halmozzuk a fasírthúst, meglocsoljuk olajjal, majd ráhúzzuk a sütőzacskót és kb. 3 óra alatt készre sütjük.
7. A végén kivesszük a zacskóból, megkenjük a kisült szafttal és pirosra sütjük.
8. Amint elkészült levágjuk róla a cérnát és tetszés szerinti körettel, salátával kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.